Over ons

/Over ons
Over ons2019-11-24T20:53:36+00:00

Over Help-Portrait

In de donkere dagen voor Kerst schenkt Help-Portrait een professionele portretfoto aan mensen die het financieel niet breed hebben. Vaak hebben zij geen mooi portret van zichzelf, hun zoon of dochter of van het gezin. Omdat iedereen een herinnering verdient aan zichzelf, vrienden of familie, biedt Help-Portrait hen die herinnering in de vorm van een gratis professionele foto.

Organisatie

Help-Portrait is een initiatief van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart en is in de Verenigde Staten een groot succes. Inmiddels is Help-Portrait wereldwijd verspreid en al in meer dan 60 landen actief.

In Nederland is fotograaf Frank Doorhof die initiator. Hij leerde Jeremy kennen tijdens zijn werk in de VS. Van Groningen tot Maastricht werken meer dan honderd fotografen verdeeld over 10 locaties in Nederland mee aan Help-Portrait 2019. Ze maken belangeloos portetten, drukken ze af en geven ze mee aan mensen die het niet kunnen betalen. Ook in Groningen zijn dit jaar weer een aantal fotografen, visagistes en andere vrijwilligers bereid gevonden om belangeloos deze dag te verzorgen.